Thursday, July 22, 2010

Hati Ayam Goreng Kicap

saya ni asyik share simple resepi je kan..bile la nk masak laksa penang ke kuih muih ke..tgk la balik rumah nnt..mane tau mood rajen tu datang...hehehe
Bahan-bahan:
300g hati ayam -dipotong
10 batang kacang buncis - dipotong
2 biji cili besar - dipotong
1/2 biji bawang besar - dipotong
1 sudu kunyit
3 sudu kicap manis
minyak
garam secukup rase
gula
air

Cara Memasak:
1. Gaul hati ayam dengan garam dan serbuk kunyit
2. Panaskan minyak, masukkan hati ayam yang telah digaul dgn kunyit dan garam
3. Biarkan sehingga hampir masak, masukkan kacang buncis
4. Masukkan bawang, cili and kicap apabila kacang hampir masak
5. Masukkan garam, gula and sedikit air jika mahu kuah lebih
6. Siap!!

No comments: