Friday, November 19, 2010

Sardine Roll

Lamanya tak update blog recipe ni..bukan tak masak tapi asyik ulang benda same je kan?dah busy-busy ni sume main masak simple je..Takpun kalo dah masak tu takde sempatnye nak ambik gambar..terus ngap jek!ni resepi simple lain pulak saya share k?
Bahan-bahan:
Roti (kalo stok byk lagi and dah nak expired tak tau nak buat ape)
3 sudu tepung beras
3 sudu tepung gandum
1/2 sudu kecil kunyit
1/3 sudu garam
sardin yang                       )
1/4 bawang besar dipotong )dilenyek-lenyekkan
2 biji cili padi                    )
minyak masak
air untuk bancuhan tepung

Steps:
1. Bancuh tepung gandum, tepung beras, kunyit, garam dan air. Make sure tak cair sangat.Sedang-sedang je
2. Mampat or gelek roti tu supaya nipis dan tak mudah terbuka bila roll ngan sardin nanti
3. Roll roti dengan sardin
4. Celupkan dalam bancuhan tepung dan goreng dgn minyak yang panas.
5.Siap!!!

No comments: