Bahan-bahan:
2 biji bawang besar - potong dadu
1 labu bawang putih - cincang halus
1 tin button mushroom - potong empat
5 batang sosej - potong nipis-nipis
1 bungkus daging cincang - saya guna Ramly
1 Bungkus spaghetti - selalu gune San Remo tapi kali ni stok tu xde
1 tin tomato puri - saya gune brand kimball
2 bungkus Maggi Spaghetti bolognese -macam kat bawah ni ye
1/2 cawan minyak
2 sudu gula
air
garam secukup rase
Cara Masak:
1. Panaskan minyak kemudian tumis bawang besar dan bawang putih
2. Setelah naik bau, masukkan daging cincang.Biarkan sehingga masak
3. Masukkan dua bungkus maggi bolognese dan secawan air.Gaul dan biarkan sehingga pecah minyak
4. Masukkan satu tin tomato puri dan 2/3 tin air.
5. Tunggu sehingga mendidih, masukkan sosej dan cendawan.
6. Gaul and tunggu sehingga pecah minyak kemudian masukkan garam dan gula secukup rasa
7. Siap!
Spaghetti rebus macam biasa k..Jangan lupe masukkan garam dan minyak dalam air yang mendidih tu..Minyak tu utk elak spaghetti melekat-lekat.
Ready to eat!!