Bahan-bahan:
1 bungkus biskut marie julie's
1 buku buttercup
1 tin susu pekat
1 1/2 tin milo ) sukat menggunakan tin susu tadi
1 1/2 tin air
Cara memasak:
1. Mula-mula bancuhkan milo, air dan susu pekat dalam satu bekas.Kacau sehingga sebati.
2. Cairkan butter dalam periuk atau kuali
3. Setelah butter cair, masukkan bancuhan milo tadi
4. Biarkan di atas api dan kacau sehingga bancuhan pekat dan berkilat. Mendidih ala-ala dodol gitu..
5. Semasa bancuhan hampir pekat, patah-patahkan biskut marie
6. Masukkan dan gaul biskut marie bersama bancuhan yang pekat tadi
7. Pindahkan ke dalam bekas atau loyang...ratakan dan simpan di dalam peti sejuk
8. Sedia untuk di makan.
KEK BATIK MILO
10 comments:
dh lame xkene kek batik nie wooo!!
hehehe..xprasan ade komen..buat la mii..senang je pon!
dulu time duk umah, kakak rajen wat. tinggal mintak jek. pastu, kebetulan lepas tgk blog ni g bazaar, nmpak kek batik terus beli. heheh. tapi kurang best r.
order kek batik milo satu!!!
WAH...BGS LA SIAP GAMBAU
PASNI NK TRY LA
ooo...
senang rupenyerrr wat kek batik niew...
x yah la nk pikir panjang...
nk wat kerja amali memasak niew nanti...
nak tanya,ada stgh xguna air,sy ni br nk bljr wat,air mmg kena letak ker?
mummy siti: saya pun tak sure la kalo resepi lain..tp kalo resepi tak letak air mmg terlebih manis..kene letak air n kacau smpai pekat..bru moist je nk mkn..hihi
Tiba2 rsa nk wat kek btik ni hri ni..hope imanina tdo la ptg ni..:-o
Tutup api dulu kn baru msuk biskut ?
Post a Comment