Monday, January 24, 2011

Telur Dadar Sardin

Kalau dah bosan asyik masak sambal sardin je..ape kate cube variasikan sket..try recipe ni..hehe..memang sedap kalo makan dengan nasi yang panas-panas..
Bahan-bahan:
1 tin kecil sardin - dihancurkan
2 biji telur - pukul sampai kembang
4 biji cili padi - dipotong
1 pokok daun bawang - di potong
1 biji tomato - potong lapan
1/2 sudu kecil garam
minyak untuk menggoreng

Cara masak:
1. Campurkan semua bahan-bahan di atas.
2. Panaskan minyak. 
3. Masukkan bahan tadi dan goreng macam goreng telur dadar
4. Pastikan betul-betul masak dan garing sebelum alihkan supaya tak hancur

Tips:
-Jangan guna minyak terlalu banyak. Agak-agak untuk sekali goreng je.Nanti boleh tambah minyak if nak goreng second round sebab taknak terlalu berminyak bile nak makan.
- Untuk elakkan terlalu hancur, goreng sikit2 or kecik2 je k?

1 comment:

Anonymous said...

seperti pernah ku lihat resepi ini.... hehehe